Το κέντρο μας

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής «Νίκη Τσεκούρα» λειτουργεί στο Βύρωνα από το 1992 και βρίσκεται στο κέντρο του πεζοδρόμου στην 11η στάση Φορμίωνος.

Στον πρόσφατα ανακαινισμένο ιδιόκτητο χώρο μας διδάσκονται Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ελληνικά για ξένους. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και καλύπτουν όλα τα επίπεδα σε όλες τις γλώσσες. Οι έμπειροι καθηγητές μας χρησιμοποιούν σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίες και εποπτικά μέσα (DVD/Video, Computers, Projectors/διαδραστικούς πίνακες). Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον προφορικό λόγο ενώ γίνονται δωρεάν βοηθητικά μαθήματα για όσους σπουδαστές μας αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Για τους ενήλικες σπουδαστές μας υπάρχουν εντατικά τμήματα χρησιμοποιώντας ειδικές μεθόδους εκμάθησης προκειμένου να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος απόκτησης των πιστοποιητικών.

Οι σπουδαστές μας προετοιμάζονται κατάλληλα για αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ εξετάσεις γλωσσομάθειας. Το Κέντρο μας έχει επιτυχίες που ξεπερνούν το 90% στις εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα και γλώσσες. Επίσης χορηγείται γραπτή εγγύηση σπουδών. Η εξάσκηση με θέματα παρελθόντων ετών και η ειδική προετοιμασία για τις προφορικές εξετάσεις γίνονται εκτός των ωρών διδασκαλίας. Υπάρχουν ειδικά τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις TOEIC, TOEFL, IELTS, GMAT αλλά και για τα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το Κέντρο Πληροφορικής μας είναι εδώ και 6 χρόνια Πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο ECDL, όπου διεξάγονται εξετάσεις ΕCDL Progress/Core και Expert κάθε 3 εβδομάδες. Σε κάθε υποψήφιο παρέχεται δωρεάν εξάσκηση για κάθε ενότητα του ECDL με επαναληπτικά τέστ σε συνθήκες εξετάσεων και επιτόπου ανάλυση λαθών. Yπάρχουν ολιγομελή τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις, αρχαρίων και προχωρημένων με έμπειρους καθηγητές. Εναλλακτικά όμως υπάρχει η δυνατότητα οι σπουδαστές μας να κάνουν μαθήματα με τη μέθοδο e-learning είτε στο κέντρο μας είτε από το σπίτι τους. Διδάσκονται επίσης ειδικά μαθήματα για τις πιστοποιήσεις AUTOCAD, Σχεδίαση Ιστοσελίδας και Επεξεργασία Ψηφιακής Εικόνας όπως και για Γλώσσες Προγραμματισμού όπως VISUAL BASIC/SQL και C++.

Πέρα από τον καθαρά εκπαιδευτικό του προσανατολισμό, το Κέντρο μας διαθέτει μεγάλη δανειστική βιβλιοθήκη ενώ επίσης αναλαμβάνονται δακτυλογραφήσεις και μεταφράσεις από και προς τις ξένες γλώσσες που διδάσκονται. Γίνεται επίβλεψη σε προπτυχιακές, πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες ελληνικών και αγγλικών πανεπιστημίων ενώ ακόμα παρέχεται βοήθεια στην κατάρτηση βιογραφικών σημειωμάτων. Δίδεται τέλος συμβουλευτική υποστήριξη στους σπουδαστές μας που επιθυμούν να εγγραφούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και σε μεταπτυχιακά προγράμματα εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και βοήθεια στη συμπλήρωση αιτήσεων και στην εξεύρεση συστατικών επιστολών.